Uw winkelmand 0

Vogelkooien en volières

13 producten

Bij DierenwinkelXL vindt u vogelkooien en volières voor uw kanarie, parkiet  of andere vogel. Een vogelkooi of volières is de plek waar uw vogel het grootste deel van zijn tijd doorbrengt. Het is letterlijk de thuisbasis van uw gevederde vriend.

Bij het kiezen van een vogelkooi of volière moet er goed gelet worden op de afmetingen en de grootte van de vogel. Zoek een kooi die geschikt is voor uw vogel! Vrijwel alle vogelkooien en volières worden geleverd inclusief zitstok, voederbak en drinkbak. Uiteraard kunt u zelf kooiaccessoires toevoegen. Sommige kooien zijn zo gemaakt dat ze een uitschuifbare lade hebben aan de onderkant. Dit maakt het erg makkelijk om de vogelkooi of volière schoon te maken.

sorteren
Type
meerminder
Merk
meerminder
Dier
meerminder


Vogelkooi Sonia
Vogelkooi Sonia
Vogelkooi Lucie groot
Vogelkooi Lucie groot
Duvo - Junior Papegaaikooi 55x55x143cm Zwart/Chrome
Duvo - Junior Papegaaikooi 55x55x143cm
Vogelkooi Lucie klein
Vogelkooi Lucie klein
Vogelkooi iza 2 pagode
Vogelkooi iza 2 pagode
Duvo - Junior XXL Grote Parkieten Kooi 55x55x130cm Zwart/Chrome
Duvo - Junior XXL Grote Parkieten Kooi 55x55x130cm
Ferplast - Voliere Nota 76,5 x 57 x 161,5 cm
Ferplast - Voliere Nota  76,5 x 57 x 161,5 cm
Vogelkooi Iza 3
Vogelkooi Iza 3
Fp Standaard F59 Wit
Fp Standaard F59
Vogelkooi Julia 3 Wit
Vogelkooi Julia 3
Vogelkooi Lucie Fanette Mokka
Vogelkooi Lucie Fanette
Voltrega Voliere 79x67x167cm Grijs
Voltrega Voliere 79x67x167cm
Vogelkooi Nina Zwart
Vogelkooi Nina Zwart

 

 

Vogelkooi of volière kopen?

We verkopen meerdere soorten vogelkooien en volières bij DierenwinkelXL.nl. Het is belangrijk dat de vogelkooi of volière niet voor het raam of bij de verwarming gezet wordt. De vogel kan hier stokrui van krijgen. Dat betekent dat hij al zijn veren zal verliezen. Zorg er ook voor dat de kooi niet naast de televisie staat. Een andere tip is om de vogelkooi of volière ‘s nachts goed af te dekken. Als u dit iedere avond rond hetzelfde tijdstip doet, ontwikkelt uw vogel een goed dag- en nachtritme.

De bodem van de vogelkooi dient voorzien te zijn van een bepaald mengsel die het voor u eenvoudig mogelijk maakt om de uitwerpselen van de vogeltjes op te ruimen. Zoals u weet vergt een vogelkooi het nodige onderhoud en daarom is het noodzakelijk om er voor te zorgen dat de uitwerpselen eenvoudig verwijderd kunnen worden. De bodem van een vogelkooi wordt dan ook veelal bedekt met bodembedekking zoals zand of beukensnippers. Zorg er hoe dan ook steeds voor dat u de vogelkooi tijdig reinigt. Dit komt de gezondheidssituatie van uw vogel natuurlijk alleen maar ten goede.