Uw winkelmand 0

Knaagdiervoeding

39 producten

DierenwinkelXL heeft een uitgebreid assortiment aan voeding voor uw knaagdier. Denk hierbij aan voer voor uw konijn, cavia of hamster.

De juiste voeding is van groot belang om uw knaagdier gezond te houden en het een lang leven te geven. Zo hebben we onder andere voer voor jonge, volwassen en senior konijnen. 

Goede voeding zorgt er niet alleen voor dat het dier langer gezond blijft, maar hierdoor krijgt het ook alle juiste en benodigde bouwstoffen, mineralen en vitamines binnen.

Bij DierenwinkelXL bestelt uw snel en gemakkelijk online de juiste voeding. Indien u vragen heeft of hulp bij uw bestelling nodig heeft dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.

sorteren
dier
meerminder
merk
meerminder
gewicht
meerminder


Barn-I - Hooi in partjes
Barn-I - Hooi in partjes
Supreme - Russel Konijn Orig 2,5 kg
Supreme - Russel Konijn Orig
Hope Farms - Cavia Balance 1.5 kilo
Hope Farms - Cavia Balance
Druivensuiker 100 gram
Druivensuiker
Swienenbrok extra
Swienenbrok extra
Garvo - Hamster en rat (6504)
Garvo - Hamster en rat (6504)
Supreme - Selective Chinch 1,5 kg
Supreme - Selective Chinch
Alfamix Swien
Alfamix Swien
knaagdiermix
knaagdiermix
Chinchilla korrel 2.5 kilo
Chinchilla korrel
chinchillakorrels 20 kg
chinchillakorrels
Hope Farms - Rabbit Balance 1.5 kilo
Hope Farms - Rabbit Balance
Supreme - Selective Rabbit Junior 1,5 kg
Supreme - Selective Rabbit Junior
Hope Farms - Knaagdier Super 1kg
Hope Farms - Knaagdier Super
Hope Farms - Cavia Select
Hope Farms - Cavia Select
Hope Farms - Cavia SuperTrio
Hope Farms - Cavia SuperTrio
mousse rat select 2 kilo
mousse rat select
Hope Farms - Rabbit Super Junior 1kg
Hope Farms - Rabbit Super Junior
hooiruif
hooiruif
Supreme - Sciense Sel Rabbit 3 kg
Supreme - Sciense Sel Rabbit

 

 

Knaagdiervoeding

De voeding voor uw knaagdier moet compleet zijn en beschikken over alle voedingsstoffen die uw knaagdier nodig heeft. Daarnaast moet de voeding lekker zijn. Dit is een heel belangrijk aspect. Wanneer uw knaagdier het voer niet lekker vindt dan zal het zijn voer niet opeten en krijgt het niet alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft.

Ratten, muizen en hamsters hebben behoefte aan plantaardige en dierlijke voedingsstoffen. Plantaardig voedsel zoals fruit, wortel en paprika mogen als extra's gevoerd worden maar doe dit met mate. Een teveel van deze voeding kan leiden tot diarree.

Konijnen en cavia's moeten ruwe vezels hebben. Daarnaast moeten ze onbeperkt toegang hebben tot hooi. Dit is goed voor de stofwisseling en bevorderd daarmee de opname van voedingstoffen. Groente en fruit mogen maar met mate gegeven worden. Fruit bevat veel suiker en mag daarom zelfs maar zeer matig gegeven worden. Van de groentes moet kool vermeden worden. Dit kan gasvorming veroorzaken waar, indien niet op tijd ingegrepen, uw cavia of konijn zelfs aan kan overlijden.

Kijk ook bij de andere categorieën zoals verzorgen, snacks, speelgoed, voeding of hokken en kooien voor nóg meer producten voor uw knaagdier.