Uw winkelmand 0
  • Bolfo - Combo Kat & Fret

Bolfo - Combo Kat & Fret   3 pippetten


Tijdelijke extra scherpe aktie:
In verband met de THT datum: tot 11-2019

 

Bolfo Combo heeft een dodende werking tegen vlooien, teken en bijtende luizen bij katten en fretten. Bovendien werkt Bolfo Combo Preventief tegen de vermenigvuldiging van vlooien door het verhinderen van de ontwikkeling van eitjes (ovicide werking) en van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig uit eitjes die door volwassen vlooien zijn gelegd, gedurende 6 weken na aanbrengen.

Wij bevelen u aan om als u vlooien aantreft op uw dier ook de omgeving te behandelen met bv. de Bolfo Mand en Tapijtspray. Ook is het verstandig om uw dier te ontwormen als u vlooien waarneemt. De vlo is de tussengastheer van de lintworm, als uw dier een vlo oplikt dan kan hij zichzelf besmetten. Tevens is het belangrijk om alle dieren in uw huis tegelijk te behandelen om kruisbesmetting tegen te gaan.

Eigenschappen:
- Eliminatie van vlooien (Ctenocephalides spp.) gedurende 4 weken
- Eliminatie van teken (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus),       gedurende maximaal 2 weken
- Eliminatie van bijtende luizen (Felicola subrostratus).

Werkzame stof:
-
Fipronil (50 mg)
- (S)-methopreen (60 mg)

Dosering:
- 1 pipet voor kat en fret

Indicaties bij katten:
- Bolfo Combo heeft een dodende werking tegen vlooien, teken en bijtende luizen.
- Eliminatie van vlooien (Ctenocephalides spp.). De insecticide werking tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien duurt 4 weken.
- Preventie van de  vermenigvuldiging van vlooien door het verhinderen van de ontwikkeling van eitjes (ovicide werking) en van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig uit eitjes die door volwassen vlooien zijn gelegd, gedurende 6 weken na aanbrengen.
- Eliminatie van teken (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Het diergeneesmiddel heeft gedurende maximaal 2 weken een persisterende acaricide werking tegen teken (gebaseerd op experimentele gegevens).
- Eliminatie van bijtende luizen (Felicola subrostratus).

Indicaties bij fretten:
- Bolfo Combo heeft een dodende werking tegen vlooien, teken en bijtende luizen.
- Eliminatie van vlooien (Ctenocephalides spp.). De insecticide werking tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien duurt 4 weken.
- Preventie van de vermenigvuldiging van vlooien door het verhinderen van de ontwikkeling van eitjes (ovicide werking) en van larven en poppen (larvicide werking) afkomstig uit eitjes die door volwassen vlooien zijn gelegd.
- Eliminatie van teken (Ixodes ricinus). Het diergeneesmiddel heeft gedurende maximaal 4 weken een persisterende acaricide werking tegen teken (gebaseerd op experimentele gegevens).

Contra-indicaties:
-
Het diergeneesmiddel mag niet worden gebruikt bij kittens die jonger dan 8 weken zijn en/of minder dan 1 kg wegen.
- Het diergeneesmiddel mag niet worden gebruikt bij fretten jonger dan 6 maanden.
- Niet gebruiken bij zieke dieren (bijv. koorts) of herstellende dieren.
- Niet gebruiken bij konijnen, aangezien zich bijwerkingen kunnen voordoen die zelfs dodelijk kunnen zijn.
- Het gebruik wordt afgeraden bij niet-doeldiersoorten.
- Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of een van de hulpstoffen.

Bijwerkingen bij katten:
Tot de zeer zelden voorkomende vermoedelijke bijwerkingen die na gebruik zijn gemeld, behoren tijdelijke huidreacties op de plaats van aanbrengen (afschilfering, plaatselijke haaruitval, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haaruitval. Ook speekselvloed, reversibele verschijnselen met betrekking tot het zenuwstelsel (toegenomen gevoeligheid voor prikkels, depressie, andere verschijnselen met betrekking tot het zenuwstelsel) of braken zijn gemeld na gebruik.

 De frequentie van bijwerkingen is als volgt gedefinieerd:
- zeer zelden (minder dan 1 van de 10.000 behandelde dieren, inclusief geYsoleerde rapporten).
- In geval van likken kan een korte periode met speekselvloed worden waargenomen, die voornamelijk aan de aard van de drager te wijten is.

Indien u bijwerkingen vaststelt, zelfs wanneer die niet in deze bijsluiter worden vermeld, of u vermoedt dlat het diergeneesmiddel niet werkzaam is, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Toedieningswijze:
Alleen voor uitwendig gebruik, toediening als spot-on.

Lees voor gebruik de bijsluiter
 

EAN-code 5023534031116
€ 15,99  € 9,99
vorige pagina

 

 
Laatst bekeken
Bolfo - Combo Kat & Fret
Bolfo - Combo Kat & Fret
€ 15,99  € 9,99