Uw winkelmand 0
  • Fassisi Sneltest - Diarree Test Triple

Fassisi Sneltest - Diarree Test Triple   Parvo/Corona/Giardia


De sneltest om drie verschillende diarreepathogenen op te sporen in de ontlasting van katten en honden. Parallelle screening en differentiatie van Corona virus (CCV en FCoV, Parvo virus (CPV en FPV) en Giardia duodenalis (giardia lamblia en giardia intestinalis).

Giardia wordt gedetecteerd door de oppervlakte-antigenen van Giardia-cysten en trofozoïeten. De ziekteverwekker behoort tot de soort dunne darmparasieten en is een van de meest voorkomende darmparasieten ter wereld (ongeveer 10% van alle honden en katten dragen Giardia). De ziekteverwekker tast het maagdarmkanaal van het zieke dier aan en kan onopgemerkt leiden tot een ziekteverloop van een week tot enkele maanden. Giardiose is vaak latent en moeilijk te identificeren. Ook mensen kunnen besmet raken met Giardia.

Parvo. Het hondenparvovirus komt overeen met het kattenparvovirus in 99% van de DNA-structuur (genoom). Om deze reden kunnen deze ziekteverwekkers met één test voor beide diersoorten (hond en kat) worden opgespoord. De ziekte wordt voornamelijk verspreid via de ontlasting. Als een dier besmet is met het parvovirus en niet wordt behandeld, bijvoorbeeld omdat de ziekte niet is ontdekt, neemt de sterfte toe. Door tijdige behandeling (bijv. infusies en enterale voeding) kan de overlevingskans van het dier echter worden vergroot tot 90%. Een vroege diagnose, is dan ook belangrijk om het zieke dier met succes te behandelen.

Corona. De CCV (Hond) matcht de FCoV (Kat) tot 99% in de DNA-structuur. Zo kunnen deze ziekteverwekkers met één test voor beide diersoorten (hond en kat) worden opgespoord. De Fassisi Triple Sneltest kan worden gebruikt om CCV te onderscheiden van een parvovirusinfectie die vergelijkbare symptomen veroorzaakt (bijv. waterige en kwaadaardige diarree).

Kijk voor een korte handleiding bij de afbeeldingen

Eigenschappen: 
Direct ter plaatse te gebruiken, resultaat binnen enkele minuten beschikbaar
- Parallelle analyse en differentiatie van coronavirussen (CCV/FCoV), parvovirussen       (CPV/FPV) en Giardia duodenalis (Giardia lamblia, Giardia intestinalis)
- Eenvoudige bediening
- Alle noodzakelijke onderdelen zijn in de testkit inbegrepen
- Opslag bij 2-30 °C
- CPV/FPV: gevoeligheid 93,33%, specificiteit 99,99
- CCV/FCoV: gevoeligheid 99,99%, specificiteit 97,50%
- Giardia: gevoeligheid 96,00%, specificiteit 97,22%

Inhoud Triple sneltestkit:
- Testcassette met 3 teststrips.
- Pipet voor bemonstering.
- Flacon met reagens.

EAN-code 2442795000007
Bestellen
€ 19,95

€ 19,95
vorige pagina

 

 
Klanten die dit product kochten, kochten ook...
De Boon - 4-Seizoenen Mezenbol Zonder Net
De Boon - 4-Seizoenen Mezenbol Zonder Net Emmer 14 stuks
€ 7,75
Frama - Groenlipmosselcomplex
Frama - Groenlipmosselcomplex 200ml
€ 46,98
Opti Life - Cat Adult Kip
Opti Life - Cat Adult Kip 7,5kg
€ 47,95
Jean Peau - Propolis Crème
Jean Peau - Propolis Crème 180ml
€ 40,00

 

 
Laatst bekeken
Fassisi Sneltest - Diarree Test Triple
Fassisi Sneltest - Diarree Test Triple
€ 19,95

Katten

Inloggen

wachtwoord vergeten?